Vereniging van postzegelverzamelaars de Loupe Leusden

Al ruim 30 jaar postzegelen in Leusden

Ledenbijeenkomst 23/09/20

Tijdens de ledenbijeenkomst van 23 september die hoofdzakelijk plaatsvindt in de grote zaal zijn er slechts 30 zitplaatsen aanwezig. De kleine zaal is dan weliswaar ook in gebruik, maar uitsluitend om de kavels van de reguliere en de restantenveiling overzichtelijk te kunnen tentoonstellen. We beperken de vrije toegang om zo de veiligheid van iedereen te optimaliseren. Daarbij geldt dat “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Dat kan dus ook betekenen dat er niet voor iedereen een zitplaats is en een of meer bezoekers onverrichterzake terug naar huis moeten. Niet-leden zijn sowieso niet welkom op 23 september, maar voor Pieter maken we graag een uitzondering.

Bij twijfel over je gezondheid: lekker thuis blijven.

Tijdens de ledenavond op 23 september gebruiken we alleen de zijdeur van De Til. In de hal is gel aanwezig om je handen te ontsmetten. Daar wordt ook de presentielijst ingevuld en zo beschikken we meteen over de gegevens die nodig zijn om na afloop bij een eventuele besmetting iedereen te kunnen waarschuwen.

Er vinden twee veilingen plaats; degenen die kavels voor de restantenveiling willen inleveren, doen dat één voor één bij de kavelbeheerder in de kleine zaal. Die moet dan wel klaar zijn met het uitstallen van de kavels voor de reguliere veiling. De overige bezoekers gaan een plek zoeken in de grote zaal.

De kavelbeheerder maakt bekend wanneer de kavels van de reguliere veiling te bezichtigen zijn. Dat gebeurt niet door iedereen gelijktijdig, maar steeds door een groepje van vijf, zes leden die naar de kleine zaal lopen en daar hun ogen de kost geven. Zodra zij weer terug zijn, wordt het volgende groepje door een bestuurslid in de gelegenheid gesteld het aanbod te gaan bekijken.

De kavelbeheerder en zijn assistenten houden toezicht op de kavels.

Nadat iedereen in de gelegenheid is geweest, gaat de deur op slot en kan de veiling van start gaan. De kavels van de restantenveiling zijn vanaf het begin van de pauze te bezichtigen, niet door iedereen tegelijk, maar steeds in groepjes van vijf, zes personen. De bar is open, maar vooralsnog uitsluitend tijdens de pauzes.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Vereniging van postzegelverzamelaars de Loupe Leusden

Thema door Anders Norén